Apartman Vanessa

Apartmani LIDIJA - Rovinj
ID: 2126

Apartmani LIDIJA

Apartman Vanessa

30 m2 - Prizemlje - Broj soba: 1, Broj kupaonica: 1, Broj bračnih ležajeva: 1, Broj osoba na glavnim ležajevima: 2,


Opis
Apartman Vanessa se nalazi u prizemlju obiteljske kuće. Sa dvije strane okružen je pripadajućim vrtom, s jedne strane je terassa sa sjedaćom garniturom a s druge strane vrta je dio za doručak na otvorenom. Apartman je na sjevernoj strani i daleko od prometnica.

Sadržaj i oprema
Terasa: 10m2 Kuhinja Kafe aparat Frižider Posuđe i pribor za jelo
  • Satelitska televizija
  • Klimatizirano
  • Internet dostupan
  • Grijanje
  • Sušilo za kosu
  • Satelitska televizija
  • Internet dostupan
  • Klimatizirano
  • Grijanje
  • Sušilo za kosu

Kalendar zauzetosti

2+0 Apartman Vanessa
Slobodno
Zauzeto
Prošlo

Cijene smještaja

2+0 Apartman Vanessa

Cijena smještaja na noć
Datum Za 2 osoba Minimalno noćenja Dolasci
01.05.2020 - 31.07.2020 45.00 € 7 noći Bilo kojim danom
17.08.2020 - 31.08.2020 50.00 € 7 noći Bilo kojim danom
01.09.2020 - 30.09.2020 30.00 € 7 noći Bilo kojim danom
01.10.2020 - 31.10.2020 30.00 € 7 noći Bilo kojim danom
Uvjeti iznajmljivanja
Boravak kraći od 7 dana uvećava cijenu za 30 %. Boravak duži od 21 dana umanjuje cijenu za 10 %.
Boravišna pristojba: 1.00€ po osobi dnevno.

Dolazak: Fleksibilno
Odlazak: Fleksibilno

Uključeno u cijenu:
Klimatizirano Wireless Internet Posteljina i ručnici Završno čišćenjeInspiracija za vaš odmor
Zašto Rovinj?
Pravi turistički biser Jadrana, koji je idealno mjesto za odmor jer osim pregršt kulturno povijesnih znamenitosti, različitih vrsta smještaja, nudi i lijepe plaže, biciklističke staze, šetnjice, te odličnu zabavu i gastronomske užitke. „Stari grad“ smatra se prototipom mediteranskog grada kakav je nekad bio, te je i zaštićeni spomenik kulture. Na brežuljkastom poluotoku nalaze se uske vijugave ulice, mali trgovi i visoke kuće koje se uzdižu prema vrhu brežuljka na kojem se nalazi crkva Sv. Eufemije, zaštitnice Rovinja. Župna crkva Sv. Eufemije je zaštitni znak Rovinja, a Izgrađena je još 1756. godine. U crkvi se nalazi kameni sarkofag Sv. Eufemije koji je u 9. stoljeću doplutao iz Carigrada. Zvonik je visok 60 metara, a na vrhu se nalazi bakreni kip Sv. Eufemije koji se okreće u smjeru puhanja vjetra. Osim crkve Sv. Eufemije, Rovinj je poznat po mnoštvu malih crkava i kapelica, od kojih izdvajamo crkvu Sv. Križa iz 14. stoljeća koja se nalazi u blizini starih gradskih vrata, te crkvu Blažene Djevice Marije od Milsoti iz 16. stoljeća. Tu je i crkva Sv. Benedikta iz 6. stoljeća na otoku Sv. Andrija. Na podnožju stare gradske jezgre na samoj obali nalazi se glavni gradski trg, Trg maršala Tita. Tu se nalazi gradski sat iz 19. stoljeća s mletačkim lavom, nekadašnjom kulom i dijelom gradskih zidina. Sa glavnog mola polaze brodovi prema otocima Sv. Andrija i Sv. Katarina. U smjeru sjevera je trg Valdibora, u smjeru zapada Matteottijev trg i Veli trg, a u smjeru juga proteže se riva , omiljena gradska šetnica. Na ulazu u glavnu gradsku ulicu Grisiju, nalazi se barokni Balbijev luk izgrađen 1679. godine. Grisijeva vodi uzbrdo prema vrhu staroga grada i crkvi Sv. Eufemije. Puna je malih galerija, koje se ljeti pretvaraju u izložbu na otvorenom. Vrijedi još vidjeti zavičajni muzej grada koji se nalazi u baroknoj palači grofova Califfi, te Muzej duhana i Adris galeriju u kojoj se organiziraju izložbe najpoznatijih hrvatskih slikara.
Rovinjski arhipelag i priobalno područje je još 1968. godine proglašeno prirodnim rezervatom. Ispred grada Rovinja nalazi se otok Sveta Katarina kojeg je 1905. godine kupio grof Milewsky, te ga je pošumio, sagradio pristanište i dvorac. Južnije se nalaze otoci Sveti Andrija i Maškin (poznat pod nazivom Crveni otok), međusobno povezani nasipom. Na otoku se nalazi dvorac, hotel, prekrasne šljunčane plaže, a otok Maškin je rezerviran za nudiste. Na najisturenijem otoku arhipelaga nalazi se svjetionik sv. Ivan. Izuzetno atraktivan je i Zlatni rt ili Punta Corrente, prekrasna i zaštićena park šuma koja se nalazi južno od Rovinja. Puna je borova i stoljetnih cedrova isprepletenih šetnjicama idealnim za vožnju bicikla ili jogging. Tu su i najljepše rovinjske plaže, te stari kamenolom, jedno od najpopularnijih odredišta slobodnog penjanja u Hrvatskoj.

Odredišta u blizini: