Istra Hrvatska

Dobro došli u Istru

Na našoj stranici otkrit ćete i upoznati predivan hrvatsku regiju Istru. Ovdje možete pronaći korisne informacije o povijesti i kulturi Istre, o njenom geografskom položaju, klimi, prirodi, gastronomiji i zabavi, te pobliže upoznati mjesta na poluotoku, razgledati kulturnu i sportsko-rekreativnu ponudu, pronaći smještaj, te dobiti potrebne servisne informacije.

Karta Istre
Istra, Hrvatska

Istra je najveći jadranski poluotok smješten na najzapadnijem dijelu Hrvatske. Bogat je prirodnim ljepotama, kulturno povijesnim znamenitostima, razvedenom obalom i mističnom unutrašnjošću punom srednjovijekovnih gradića iz kojih se pruža pogled na vinograde, maslinike i polja. Istra je vrlo raznolika, od planinskih vrhova Učke do rta Kamenjak, od boćate vode Limskog kanala i doline rijeke Mirne do Motovunske šume i istarskih brežuljaka. Prirodnih ljepota ima i ispod površine zemlje u jami Baredine u kojoj se skriva čudnovati svijet stalaktita i rijetkih životinjskih vrsta. Po ljepoti posebno se ističe Brijunsko otočje koje se sastoji od četrnaest otoka i otočića od kojih su dva najveća otoka Veli i Mali Brijun, nastanjena još od prapovijesti. Nacionalnim parkom su proglašeni 1983. godine, nekoliko godina nakon smrti jugoslavenskoga predsjednika Tita, koji je na njima imao vlastitu rezidenciju. Do Brijuna se stiže brodom iz Fažane u kojoj se nalazi uprava Nacionalnog parka.

Odabravši Istru za odmor neumitno ste odabrali i vrhunski gastro doživljaj. Istra je kraljevstvo rijetkih i cijenjenih tartufa, vinove loze od koje se dobivaju vrhunska bijela i crna vina, a koja raste na osunčanim brežuljcima iz crvene i bijele zemlje, te maslinova ulja o čijoj kvaliteti najbolje svjedoči podatak o sve većem broju istarskih proizvođača prisutnom u poznatom svjetskom vodiču za maslinova ulja L´Extravergine.

Istra je dakako jedno od najboljih odredišta u Hrvatskoj za odmor obitelji s djecom. Izbor odredišta je velik i zaista nećete pogriješiti kamo god odlučili otići. Mnoštvo zabavnih sadržaja na plažama i bazenima, te hotelima, turističkim naseljima i apartmanima djeci će odmor učiniti nezaboravnim, a istovremeno ćete se i vi moći kvalitetno odmoriti. Jednako tako, na raspolaganju su vam i brojne mogućnosti aktivnog odmora. Najjednostavniji način razgibavanja je naravno plivanje, a izvrsni su i uvjeti za vožnju biciklom, pješačenje, planinarenje, ronjenje, jahanje i tenis. Istra broji preko 450 zemljanih teniskih terena , a u Umagu se svake godine održava poznati ATP turnir – "Croatia Open". Za one sklone avanturi, Istra je poznata i kao odlična destinacija za paragliding i speleologiju.

Rezervirajte Apartman Bezbrižno, sigurno i povoljno

Pronađite idealan smještaj za Vaš odmor i Istri. Brzo i jednostavno, 100% Sigurno, 100% Najpovoljnije

13 Fotografija
33 8
23 Fotografija
28 9
27 Fotografija
35 2
20 Fotografija
4 1
28 Fotografija
1
22 Fotografija
5 3
15 Fotografija
16 Fotografija
1
22 Fotografija

Prikaži sve destinacije (46)
Explore Istria Smještaj

Direktan kontakt s vlasnikom. Bez provizije! Garantirano najpovoljnije!

10+4
10+4
410
2+0
2+0
80
4+2
4+2
158
2+
2+
40
2+2
2+2
45
4+0
4+0
78
Apartmani Apartman Morena
21611 Rovinj
2+2
2+2
75

Prikaži sav smještaj (109)

Last minute (1)

Istra Hrvatska - Last minute smještaj

Prikaži sve last minutePronađi Aktivnosti i Ture u Istri

Izleti, Plaže, Restorani, Povijesne i kulturne znamenitosti, Zabava i noćni život, Kupovina, Događanja, Transferi i Usluge...

Medulin Excursions
1-50 osoba 13
Dean Badurina
35
Explore Istria
25
Priroda i divljina / Prirodn...
Medulin Excursions
0-50 osoba 13
Prikaži sve ture (28)
Ture i Aktivnosti

Istra Hrvatska Ture i Aktivnosti

Istražite poluotok Istru. Uživajte u brojnim aktivnostima, turama, izletima i znamenitostima.


PŠto vidjeti i raditi

Što vidjeti i raditi (153)

Gastro ture

Gastro ture (121)

Što vidjeti i raditi

Gdje jesti (149)

Rezervirajte Apartman Bezbrižno, sigurno i povoljno

Pronađite idealan smještaj za Vaš odmor i Istri. Brzo i jednostavno, 100% Sigurno, 100% Najpovoljnije

Brzo i jednostavno

Pronađite sve što Vam je potrebno za odmor iz snova. Pošaljite upit direktno vlasniku smještaja. Bez prijave. Bez upotrebe kreditne kartice.

100% Sigurno

Oglašivači oglašeni na ovoj web stranici imaju valjanu dozvolu za iznajmljivanje i registrirani su kod Hrvatske Turističke zajednice.

100% Najniža cijena

Rezervirajte apartman direktno kod vlasnika smještaja. Bez provizije, Bez skrivenih troškova. Garantirano najpovoljnije!

Prikaži sav smještaj (109)